Darts Regio Leiden

Verrassende nederlaag voor DBBR Eredivisie koploper The Peaky Blinders

DBBR Eredivisie seizoen 2023/2024

Afgelopen week stond speelweek 13 van de DBBR Eredivisie op het programma, en dus kunnen we na deze ronde de balans op gaan maken voor de 1e helft, The Peaky Blinders uit Nieuw Vennep is de huidige koploper en zij speelde gisteravond in eigen huis tegen middenmoter Freddy & the Bacoboys RA.

The Peaky Blinders speelde met een invaller die in vorm is namelijk Marnix van Vliet uit de 1e divisie, in de roundrobin was er nog weinig aan de hand de thuisploeg won deze met 5-2.

In de singles wisten zowel Erwin Vossen als Lorenzo te Hennepe hun single te winnen tegen respectievelijk Justin v/d Velden en Koen den Hollander, maar zowel Patrick als Marnix verloren van respectievelijk Stuart Mortimer en Stefan Caspers. Tussenstand 3-2 voor de thuisploeg.

In de koppels sloegen de mannen uit Alphen a/d Rijn toe, via Koen/Stefan kwam de 3-3 op het scorebord, zij versloegen het koppel Lorenzo/Marnix, vervolgens pakte Erwin/Patrick wel de winst tegen Justin/Stuart, 3-4 op het scorebord, maar vervolgens was de eindsprint voor het uit team, want Justin/Stuart wisten te winnen van Lorenzo/Marnix en Koen/Stefan versloegen Erwin/Patrick. Een zeer knappe 4-5 overwinning voor de mannen van captain Dennis v/d Laar.

Verderop in Katwijk stond de topper tussen nummer 2 Crazy House en nummer 3 Downstairs 1 op het programma, in de roundrobin was de thuisploeg de sterkste met 5-3. In de singles was de thuisploeg ook de sterkste Stephan van Duijvenbode versloeg André Ligthart, Jeffrey de Winter was te sterk voor Donny Trouwborst en Elmer versloeg Joost Breedijk, voor Crazy House wist Nick v/d Linden wel zijn single te winnen, hij versloeg Alex Mos.

In de koppels verloren Stephan/Alex van zowel André/Nick als van Joost/Marco, maar wisten Elmer en Jeffrey wel beide koppels te winnen waardoor de nummer drie met 6-3 won van de nummer twee.

Verdere uitslagen van deze week die bij ons bekend zijn, de verrassing van dit seizoen de promovendus Enjoy (nummer 4) wint met ruime cijfers van Friday is my Day (7-2). Dartshop Leiden wint met 6-3 van De Kattukse Dartvogels,  V1 wint met 2-7 van D.V. Sportief, Team Veteranen wint met 5-4 van Nul182 en Showtime en Ramses Sjaffies maakte er een leuk duel van, de mannen uit Roelofarendsveen wonnen met 4-5, en Max de Jong van Showtime noteerde nog een 10 darter!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button