Darts Regio Den HaagDarts Regio Leiden

Voorbeschouwing LaCo speelweek acht | Zaterdag 27 januari

De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de achtste speelweek van het seizoen 2023/2024. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

LaCo Heren
Er staat zaterdag een potentiële kraker op het programma in poule A bij de heren. Koploper DONHN, dat samen met de heren van DOT dit seizoen vijf overwinningen heeft behaald, neemt het dit weekend in eigen huis op tegen de heren van DBMN. DBMN verloor afgelopen weekend nipt van DOT en zal zich dit weekend willen herstellen. Verder spelen de heren van DVS (vier winstpartijen) tegen de SDC (twee overwinningen). Het duel tussen DID en DOT is uitgesteld en wordt op 17 februari ingehaald. De heren van de VDO zijn komend weekend vrij.

In poule B gaat DBBR met vijf gewonnen wedstrijden uit zes duels inmiddels soeverein aan kop. Toch staat er komende zaterdag een uitdaging te wachten in Groningen, waar DBBR de nummer twee treft: DOGD. Bij een overwinning voor de thuisploeg komt DOGD in overwinningen gelijk met DBBR. Verder gaat de DORA in eigen huis de strijd aan met de heren van de FDB. De DORA heeft drie overwinningen op naam staan; de FDB inmiddels twee. Ten slotte verschijnt DBA in Almere aan de oche tegen de heren van de RDB, die laatste staan. De BDC komt komende zaterdag niet in actie.

LaCo Dames
Slechts één duel vindt komende zaterdag plaats in poule A bij de dames. Koploper DBMN reist richting Alkmaar voor de wedstrijd tegen de dames van DONHN. De koploper is tot nu toe na vijf wedstrijden ongeslagen; DONHN won tot dusver twee van de vier wedstrijden. Verder hebben de dames van de VDO en DID een vrij weekend. Het duel tussen DVS en de SDC is uitgesteld en wordt later ingehaald. De wedstrijd tussen DONHN en de VDO, die afgelopen weekend niet doorging, wordt op 17 februari ingehaald.

In poule B hebben alle teams elkaar inmiddels één keer getroffen. De RDB staat ongeslagen bovenaan met vier overwinningen. Komend weekend speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen hekkensluiter DBA in Almere. De andere partij in de poule gaat tussen DSWN en de FDB. De Friezen wonnen tot dusver drie wedstrijden; DSWN deed dat twee keer. De dames van DBBR komen zaterdag niet in actie en blijven nog even op één overwinning staan dit seizoen.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button