Darts Regio Den HaagDarts Regio Leiden

Voorbeschouwing Superleague speelweek 10 | Zaterdag 27 januari

De SuperLeague (SLN) gaat komende zaterdag verder met de tiende speelweek. Alle teams hebben elkaar inmiddels een keer getroffen en we zijn toe aan de tweede seizoenshelft. Hieronder een voorbeschouwing op de partijen van dit weekend. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

Hoofdklasse
Na negen speelronden gaat Goudenregenbar met 22 punten aan kop in de Hoofdklasse. De nummer één reist komende zaterdag naar Oirschot voor het treffen met De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. De ploeg uit Oirschot stond aan het begin van de competitie een tijd onderaan, maar heeft inmiddels de weg naar boven gevonden. Vlak achter de koploper is het erg spannend. De nummers twee tot en met vijf gaan dit weekend tegen elkaar spelen. Team Winsum Sneek (tweede) neemt het thuis op tegen Café De Dissel (derde), terwijl Gouwetéén-Hemeco (vierde) in Aalsmeer tegen Oranjebar Mariahout (vijfde) gaat strijden. Verder krijgt Bosgenoegen bezoek van de mannen van DKE RW Repair uit Den Haag en spelen de twee onderste teams tegen elkaar: SLT Langhenkel vastgoed en Dart Team Venlo.

Overgangsklasse A
In de Overgangsklasse A maken Twenty Six Urk en SLT Die Gaststube de dienst uit. Koploper Urk gaat zaterdag op bezoek bij hun dorpsgenoten: Visco Urk. Voor SLT Die Gaststube staat een thuiswedstrijd tegen de mannen van SLT Tasmania Groningen op het programma. Tasmania bevindt zich met vijftien punten op de vijfde plaats. Verder gaat Vostars United (derde) afreizen naar Winterswijk voor het duel met De Stam. De heren van Café Kremer proberen zaterdag thuis in Vroomshoop eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen te pakken, maar moeten daarvoor afrekenen met SLT De Karre. Ten slotte kruisen SuperLeague Stadskanaal en SLT de Planeet de degens in Stadskanaal.

Overgangsklasse B
Een mooi affiche zaterdag in de Overgangsklasse B. Koploper ’t Voorhuys gaat op bezoek bij Binnadorst in Berghem, dat derde staat. Het is een mooie kans voor Binnadorst om mogelijk in te lopen op de koploper. Het verschil bedraagt op dit moment zeven punten. De nummer twee, Xtreme sport Tilburg, heeft vijf punten achterstand op de nummer één. Tilburg speelt dit weekend thuis tegen de mannen van SLT De Salamander, die helemaal onderaan staan. De overige drie duels kunnen nog wel eens spannend worden. De verschillen in de klasse zijn klein. SL Dubbel10 Arnhem (negen punten) speelt thuis tegen Dartcafé Nouveau (tien punten), terwijl Pluym Schilderwerken (negen punten) op bezoek gaat bij Fanatics Weert (tien punten). Tot slot treffen de heren van De Reünie-Adro Parket (negen punten) in eigen huis hun tegenstander SL Rijnvogels Duurzaam (tien punten).

Overgangsklasse C

De spanning is nog volledig aanwezig nu de Overgangsklasse C op de helft van de competitie zit. Koploper De Moriaan (22 punten) staat vlak voor Oranjestad United (21 punten), gevolgd door Superleague Rotterdam (19 punten) en Café Sante Leiden (17 punten). Oranjestad United en Café Sante Leiden gaan het zaterdag tegen elkaar opnemen, waardoor de verhoudingen mogelijk wel eens kunnen veranderen. De koploper speelt een beetje een thuiswedstrijd, al moeten De Moriaanse Gladiolen het op papier thuis opnemen tegen De Moriaan. Verder neemt PrimaDarts het in eigen huis op tegen Hippo Hilversum en gaat Superleague Rotterdam de strijd aan met SL Watergoor Bastards uit Nijkerk. Hekkensluiter De Haagse Poort ontvangt ten slotte de heren van Sonny’s Darts / Café De Stoof.

Bron
Nederlandse Darts Bond

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button